VANDAAG VOOR 17:00 UUR BESTELD = VANDAAG VERZONDEN
×

Bestellen, retourneren & klachten

Bestellen & verzenden:

Super leuk dat je bij ons shopt! We proberen je bestelling zo snel mogelijk voor je in te pakken en op te sturen, zodat jij zo snel mogelijk kunt shinen in je nieuwe outfit! Na het plaatsen van je bestelling ontvang je en orderbevestiging, wanneer het pakketje gescand is geworden in het sorteercentrum ontvang je een e-mail met hierin jouw unieke track & trace code. 

Bestel je voor een bedrag boven de €80,-? Dan betalen wij jouw standaardverzendkosten! (NL only) Gratis verzending voor bestellingen vanuit België en Duitland bedraagt €90-. 

Bestellingen worden doorgaans op werkdagen binnen 1 tot 2 dagen bezorgd. 

Retourneren:

Jammer dat het item niet helemaal is wat je in gedachten had! Stuur ons binnen 14 dagen een mailtje waarin je aangeeft welk item(s) retour komt. Daarna heb je nog eens 14 dagen om je pakketje retour te sturen. Je kunt jouw bestelling retourneren* (op eigen kosten) naar onderstaand adres. 

Adres

Ailoo boetiek
Platielstraat 22
6211GV Maastricht 

 

Stuur een mailtje binnen 14 dagen naar info@ailooboetiek.com. Meld hierin welke artikelen je retour wilt sturen en vermeld hierbij je ordernummer. 

Vergeet niet je orderbevestiging bij je retour te voegen, deze heb je eerder ontvangen bij je bestelling. Je kunt je online aankopen ook terugbrengen in onze winkel. Wanneer wij je retour in ontvangst nemen zorgen wij dat deze bij de webshop afdeling terecht komt. Hier wordt deze binnen 5 werkdagen verwerkt.

Zorg ervoor dat je ook een retourformulier aan jouw pakket toevoegt.
Het retourformulier kun je terugvinden onderaan deze pagina. 

De retourvoorwaarden:

  • Items dienen binnen 30 dagen geretourneerd te worden.
  • Items dienen ongedragen te zijn* (passen mag natuurlijk wel) 
  • Alle prijskaartjes en labels moeten nog aan de kledingstukken zitten.
  • De items dienen geen gebruikssporen te bevatten. 

 

 * Mocht het product beschadigd of de verpakking meer beschadigd zijn dan nodig is om het product te proberen, dan kunnen we deze waardevermindering van het product aan u doorberekenen. Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is.

 

Terugbetaling:

Stuur je retour pakketje altijd op met een track en trace code zodat je ten alle tijden kunt volgen waar je pakketje is. Na ontvangst van de retourzending wordt binnen 14 dagen jouw retourverzending bewerkt en zal de terugbetaling in werking gezet worden. Het bedrag wordt ten alle tijden teruggestort op de gebruikte rekening.

 

Klachten: 

Mocht je een klacht hebben, dan zoeken we graag zo snel mogelijk naar een passende oplossing. Het kan helaas voorkomen dat een artikel niet in orde blijkt te zijn. In dat geval vragen we je direct contact op te nemen met onze klantenservice met de vermelding van jouw klacht en ordernummer. Onze klantenservice neemt je klacht zo snel mogelijk in behandeling en zoekt samen met jou naar de beste oplossing. Heb je een artikel ontvangen en is dit volgens jou beschadigd, zorg dan dat je dezelfde dag nog een berichtje stuurt naar onze klantenservice.

Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om uw geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur via https://www.webwinkelkeur.nl/kennisbank/consumenten/geschil. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR-platform van de Europese Commissie. Dit ODR-platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer uw klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het u vrij om uw klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.

 

Download hier het retourformulier 

 

 

×

Most Popular